Studiedagen

IEF 17948

Fashion & IE (4 oktober 2018)

Donderdag 4 oktober 2018, Denim City/De Hallen Studio's Wat valt er nog te beschermen in de mode-industrie? Wat kan ik doen bij een inbreuk? Welke afspraken maak ik met mijn in- en verkoopkanalen? Enkele vragen die aan de orde komen tijdens de tweejaarlijkse verdiepingscursus Fashion en IE van deLex op 4 oktober 2018. Experts van verschillende kantoren lichten juridische vragen toe aan de hand van praktijkvoorbeelden in de mode industrie. Van influencers tot distributie: verschillende aspecten in de keten komen aan bod. Deze cursus is bestemd voor ondernemers, bedrijfsjuristen en advocaten in fashion, retail en design.

IEF 17790

28 juni - IE-Zomer Forum: stellingen Douchegoot

Douchegoot Gerrit de Jager (uit Te Intellectuele Eigendom)

Het juiste antwoord wordt gegeven tijdens het IE-Zomerforum op donderdag 28 juni 2018 in Amsterdam. 1. Welke stelling is juist?

a) Een douchegoot is niet nieuw en wekt geen andere algemene indruk als de vorm al bekend is als andersoortige afvoergoot, die alleen bekend is bij een andere groep geïnformeerde gebruikers.
b) Een douchegoot is niet nieuw, maar wekt wel een andere algemene indruk als de vorm al bekend is als andersoortige afvoergoot, die alleen bekend is bij een andere groep geïnformeerde gebruikers.
c) Een douchegoot is wel nieuw, maar wekt geen andere algemene indruk als de vorm al bekend is als andersoortige afvoergoot, die alleen bekend is bij een andere groep geïnformeerde gebruikers.
d) Een douchegoot is wel nieuw en wekt ook een andere algemene indruk als de vorm al bekend is als andersoortige afvoergoot, die alleen bekend is bij een andere groep geïnformeerde gebruikers.

IEF 17789

28 juni - IE-Zomer Forum: stellingen Cordoba

IE Zomer Forum 2018

Het juiste antwoord wordt gegeven tijdens het IE-Zomerforum op donderdag 28 juni 2018 in Amsterdam. Foto in een online werkstuk van een scholier (Cordoba) Wanneer een (minderjarige) scholier een foto met een stadsgezicht die al zonder technische beperkingen met toestemming van de auteursrechthebbende op internet staat verwerkt in een werkstuk en dat werkstuk online beschikbaar stelt dan is er …

IEF 17787

28 juni - IE-Zomer Forum: stelling De Rode Zool

Van Haren Louboutin

Het juiste antwoord wordt gegeven tijdens het IE-Zomerforum op donderdag 28 juni 2018 in Amsterdam. Welke stelling is juist? De rode zool van de schoenen van Louboutin …

a) Is geen ‘vorm’ en ook geen ‘ander kenmerk’ en kan dus een merk zijn en blijven.
b) Is geen vorm, wel een ‘ander kenmerk’ van de waar, maar geeft geen wezenlijke waarde aan de waar en kan daarom een merk zijn en blijven.
c) Is geen vorm, maar wel een ‘ander kenmerk’ van de waar dat een wezenlijke waarde aan de waar geeft en kan daarom vanaf januari 2019 geen geldig merk meer zijn.
d) Is geen vorm, maar wel een ‘ander kenmerk’ van de waar dat (mogelijk) een wezenlijke waarde aan de waar geeft, maar omdat het een merk van vóór 2015 is kan het toch een geldig merk zijn én blijven.
e) Is geen vorm, maar wel een ‘ander kenmerk’ van de waar dat (mogelijk) een wezenlijke waarde aan de waar geeft, maar omdat het een merk van vóór 2015 is kan het toch een geldig merk zijn én blijven, maar wel met een zeer beperkte beschermingsomvang, waardoor alleen gebruik van een (vrijwel) identieke kleur rood kan worden verboden.
f) Is geen ‘teken’ (in de zin van het Dyson-arrest over de transparante opvangbak van een stofzuiger) en kan daarom geen merk schijn en kan daarom geen geldig merk zijn.
g) Leent zich niet voor ‘grafische weergave’ (zonder beschrijving) en is niet ‘duidelijk en nauwkeurig’ genoeg en kan daarom geen merk zijn.

IEF 17761

Benelux Merkencongres 2018: programma-update

Aanmelden Op donderdag 21 juni 2018 vindt het Benelux Merken Congres plaats in Amsterdam. Het programma is samengesteld door prof. mr. Tobias Cohen Jehoram en prof. dr. Martin Senftleben. Tijdens het Benelux Merken Congres worden alle recente ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak besproken en wordt stilgestaan bij de impact daarvan op de praktijk. Zie programma

IEF 17699

Update! Pleidooi in smaakzaak - Eéndaagse studiereis naar het HvJ EU in Luxemburg op 4 juni a.s.

[Update 22 mei 2018 - 16:00]. Let op: Wegens zeer grote belangstelling onder studenten, komen studenten die zich nu nog aanmelden op een wachtlijst.Wel zijn er nog plaatsen beschikbaar tegen betaling. Stuur een mailtje naar info@delex.nl. Op maandag 4 juni 2018 organiseert uitgeverij deLex in samenwerking met de Universiteit Leiden en het Instituut voor Informatierecht een ééndaagse studiereis naar het HvJ EU in Luxemburg. Op die dag vindt in Luxemburg het pleidooi plaats in de zaak over de vraag of er auteursrecht kan rusten op smaak. Hof Arnhem-Leeuwarden stelde hierover vragen van uitleg. Zie ECLI:NL:GHARL:2017:6697. De zaak wordt op initiatief van het Hof bepleit voor de Grote Kamer. Het wordt zonder twijfel belangrijkste uitspraak van het Hof EU over het object van auteursrecht ooit.

IEF 17603

19 april - Women in IP Event

, IEF 17603; http://www.ie-forum.nl/artikelen/19-april-women-in-ip-event
aipla fipe hrm

Donderdag 19 april aanstaande organiseren AIPLA, The FIPE en HOYNG ROKH MONEGIER het Women in IP Global Networking Event in Amsterdam. Het event zal tegelijkertijd plaatsvinden op 60 verschillende locaties wereldwijd. Uiteenlopende en actuele (IE-) onderwerpen zullen aan bod komen tijdens een paneldiscussie met inspirerende vrouwen die een carrière hebben opgebouwd in verschillende takken van IE. De middag zal op een meer informele noot worden afgesloten met een (netwerk)borrel.

Inmiddels hebben zich bijna 80 vrouwen aangemeld. Inschrijven voor de laatste beperkte plaatsen kan vóór 13 april via pien.haase@hoyngrokh.com. Ook studenten kunnen zich daar (met korte motivatie en CV) voor aanmelden.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor wie: 'Women in IP' en studenten met interesse voor IE
Tijd: 19 april, 16:00 – 20:00
Locatie: Pulitzer hotel, Prinsengracht 323 Amsterdam

IEF 17573

Nationaal IT-rechtcongres (29 maart 2018) - ochtendprogramma

Het programma van het Nationaal IT-rechtcongres is samengesteld door mr. Peter van Schelven (Bij Peter – wet & recht) en mr. Hendrik Struik (CMS). Het uitgewerkte ochtendprogramma:

10.05 uur Software contracten - de updated evergreens: opschorting, verzuim, doormodderen en agile– Hendrik Struik (CMS)
Contracten over IT (-projecten) geven regelmatig aanleiding tot procedures. Veelal worden die beslist, niet (alleen) op basis van beoordeling van de technische prestaties maar op basis van hoe partijen hun contractuele verhouding hadden ingericht en de wijze waarop zij (al of niet correct) hebben gebruik gemaakt van hun contractuele rechten. Hendrik Struik bespreekt enkele veel voorkomende issues aan de hand van recente rechtspraak. Daarnaast ook aandacht voor contracten over Agile softwareontwikkeling: (hoe) past die in de gebruikelijke contractuele kaders?