Studiedagen

IEF 17692

22 mei - Jurisprudentielunch privacy en persoonsgegevens

, IEF 17692; http://www.ie-forum.nl/artikelen/22-mei-jurisprudentielunch-privacy-en-persoonsgegevens-1

Wanneer heeft een gegeven betrekking op een persoon? En wanneer niet? Hoe stelt het Hof van Justitie dat eigenlijk vast? Prof. mr. Peter Blok neemt u - onder genot van een lekker broodje en drankje - mee in de belangrijkste ontwikkelingen in de rechtspraak over privacyrecht. De GDPR treedt deze maand in werking, dus dit is de perfecte gelegenheid voor een update en schets over wat er na 25 mei a.s. kan gebeuren. Schrijf u meteen in voor de Jurisprudentielunch privacy en gegevensbescherming op dinsdag 22 mei 2018.

IEF 17684

22 mei - Jurisprudentielunch privacy en persoonsgegevens

Inschrijven. Op dinsdag 22 mei 2018, drie dagen voor de inwerkingtreding van de GDPR, organiseert deLex de Jurisprudentielunch privacy en gegevensbescherming. Tijdens de lunch praat prof. mr. Peter Blok u bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de rechtspraak op het gebied van het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens.
 

IEF 17521

30 mei - Jurisprudentielunch merken-, modellen-, auteursrecht

Inschrijven Op woensdag 30 mei 2018 organiseert eduLex, onderdeel van deLex, wederom een intensieve jurisprudentielunch. Tijdens deze bijeenkomst bespreken Tobias Cohen Jehoram, Charles Gielen en Laura Fresco met u de belangrijkste uitspraken op het gebied van het merken-, modellen- en auteursrecht. Van iedere uitspraak wordt de essentie en het belang voor de praktijk besproken. In slechts drie uur tijd bent u volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in de meest recente rechtspraak van het afgelopen half jaar.

Merkenrecht
HvJ EU, IEF 17369 (Schweppes) over indruk wekken dat er één wereldwijd merk is
HvJ EU, IEF 17374 (Champagne Sorbetijs) over Sorbet die de smaak heeft van Champagne
Gerecht EU, IEF 17315 (Red Bull tegen Optimum Mark) twee kleuren die tal van combinaties toelaat

Modellenrecht/vormgeving:
HvJ EU, IEF 17412 (Acacia) over de reparatieclausule
HvJ EU, IEF 17542 (Doceram tegen Ceramtec) over de techniek uitsluiting
Hof Den Haag, IEF 17515; (Arpe tegen HCC); vervolg tafelgashaarden-zaak

Auteursrecht
HR, IEF 17443 (Diplomatic Card tegen Forax) – auteursrecht op software, bescherming voorbereidend materiaal
Rb Den Haag, IEF 17455 (Premier League tegen Ecatel) – verbod tussenpersoon, streamingdienst
Hof Amsterdam, IEF 17526 (Anne Frank Stichting tegen Anne Frank-Fonds) – handhaving auteursrecht vs. vrijheid van informatie

IEF 17665

IE-Zomer Forum: Max Douchegoot in Cordoba

IE Zomer Forum 2018

Op donderdag 28 juni organiseert deLex het jaarlijkse IE-Zomer Forum in het Volkshotel (Amsterdam). De inschrijvingen zijn geopend!
Blok 1: Het commercieel portretrecht, lookalike, parodie en schadevergoeding
Blok 2: Het verdwijnen van de Kinderkapperstoel-leer door het Douchegoot-arrest
Blok 3   Het zonder winstoogmerk online hergebruiken van een foto die al gratis op internet staat

IEF 17603

19 april - Women in IP Event

, IEF 17603; http://www.ie-forum.nl/artikelen/19-april-women-in-ip-event
aipla fipe hrm

Donderdag 19 april aanstaande organiseren AIPLA, The FIPE en HOYNG ROKH MONEGIER het Women in IP Global Networking Event in Amsterdam. Het event zal tegelijkertijd plaatsvinden op 60 verschillende locaties wereldwijd. Uiteenlopende en actuele (IE-) onderwerpen zullen aan bod komen tijdens een paneldiscussie met inspirerende vrouwen die een carrière hebben opgebouwd in verschillende takken van IE. De middag zal op een meer informele noot worden afgesloten met een (netwerk)borrel.

Inmiddels hebben zich bijna 80 vrouwen aangemeld. Inschrijven voor de laatste beperkte plaatsen kan vóór 13 april via pien.haase@hoyngrokh.com. Ook studenten kunnen zich daar (met korte motivatie en CV) voor aanmelden.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor wie: 'Women in IP' en studenten met interesse voor IE
Tijd: 19 april, 16:00 – 20:00
Locatie: Pulitzer hotel, Prinsengracht 323 Amsterdam

IEF 17573

Nationaal IT-rechtcongres (29 maart 2018) - ochtendprogramma

Het programma van het Nationaal IT-rechtcongres is samengesteld door mr. Peter van Schelven (Bij Peter – wet & recht) en mr. Hendrik Struik (CMS). Het uitgewerkte ochtendprogramma:

10.05 uur Software contracten - de updated evergreens: opschorting, verzuim, doormodderen en agile– Hendrik Struik (CMS)
Contracten over IT (-projecten) geven regelmatig aanleiding tot procedures. Veelal worden die beslist, niet (alleen) op basis van beoordeling van de technische prestaties maar op basis van hoe partijen hun contractuele verhouding hadden ingericht en de wijze waarop zij (al of niet correct) hebben gebruik gemaakt van hun contractuele rechten. Hendrik Struik bespreekt enkele veel voorkomende issues aan de hand van recente rechtspraak. Daarnaast ook aandacht voor contracten over Agile softwareontwikkeling: (hoe) past die in de gebruikelijke contractuele kaders?
IEF 17334

Is alles al gezegd over influencer marketing?

De Reclamecode Social Media viert bijna haar vierde verjaardag. Wat heeft de Code ons gebracht? Waar knelt het en bij wie ligt de verantwoordelijkheid als het online even fout gaat? Weten adverteerders en – misschien nog wel belangrijker – de infl uencers zelf de Code te vinden en na te leven? Ook bespreken we andere aspecten van infl uencer marketing en discussiëren we over de toekomst van reclame via social media. Sarah Arayess (Hoogenraad & Haak, advertising & IP advocaten) spreekt over Influencer marketing. Lees meer