Personalia

IEF 17072

Hidde Koenraad stapt over naar Boekx Advocaten

Hidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Hidde is afkomstig van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

IEF 16958

IE-boutique Leeway breidt uit, amper 7 maanden na opening

We zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat Daan van Eek bij Leeway Advocaten is gestart. Daan zorgt voor een zeer belangrijke uitbreiding in onze reclamerecht en marketing praktijk en brengt ook een schat aan ervaring mee op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht.

 

IEF 16796

Pictoright verwelkomt Hanneke Holthuis als General Counsel

Pictoright versterkt zich vanaf juni 2017 met Hanneke Holthuis. Binnen Pictoright zal Hanneke de rol van General Counsel gaan vervullen. In die hoedanigheid is zij eindverantwoordelijk voor alle juridische zaken en zal zij op dat gebied het interne en externe aanspreekpunt zijn.

IEF 16773

NautaDutilh reikt tweede John J. Allen beurs uit aan Lotte Anemaet

Uit het persbericht: De tweede John J. Allen beurs ter waarde van EUR 10.000 is toegekend aan Lotte Anemaet (30 jaar). "Lotte, werkzaam als onderzoeker/docent aan de VU, [red. en hoofdredacteur van de rubriek Auteursrechtdebat op deze website] schrijft momenteel haar proefschrift over de perceptie van de consument in het merkenrecht, meer specifiek over de normatieve en empirische benadering hiervan. De John J. Allen beurs maakt het mogelijk dat zij, ter afronding van haar proefschrift, enige maanden onderzoek gaat doen aan het prestigieuze Max Planck Instituut in München", aldus Anne Marie Verschuur, advocaat bij NautaDutilh en een van de initiatiefnemers van de beurs: "Lotte's goed uitgewerkte onderzoeksopzet, aanstekelijke liefde voor het IE-recht en reeds indrukwekkende cv maken dat de commissie de John J. Allen Scholarship graag aan haar toekent."

IEF 15959

Personalia: Evert van Gelderen en Elise Menkhorst bij BANNING

evert en elise verhuist

Op 1 mei 2016 is Evert van Gelderen begonnen als partner Intellectuele Eigendom & ICT bij BANNING advocaten & fiscalisten in Den Bosch. Hiervoor was hij bijna 15 jaar verantwoordelijk voor de intellectuele eigendomsrechtpraktijk van De Gier | Stam & Advocaten. IE-specialist Elise Menkhorst maakte na bijna 9 jaar werkzaam te zijn geweest bij De Gier | Stam & Advocaten eveneens de overstap naar BANNING. Beiden adviseren en procederen in nationale en grensoverschrijdende geschillen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht, onder meer over de bescherming van namen en producten. De IE-praktijk - onder meer op het gebied van mode, speelgoed, design, media en elektronica - verhuist mee naar het kantoor in Den Bosch.

IEF 15582

Nieuwe partner bij Van Kaam advocaten

Op 1 januari 2016 is Remco Klöters partner geworden bij Van Kaam advocaten. Bij Van Kaam houdt hij zich met name bezig met procederen op het gebied van het media- en intellectuele eigendomsrecht. In zijn praktijk zijn de laatste jaren het merken- en privacy recht steeds meer de boventoon gaan voeren.

IEF 15541

Nieuw kantoor: Deikwijs

Uit het persbericht: Vandaag gaat Deikwijs van start, het nieuwe advocatenkantoor van Douwe Linders. Het kantoor richt zich op het topsegment van zaken binnen het IE-, media- en privacyrecht. Linders is zijn carrière begonnen bij IT niche kantoor SOLV en stond daarna aan de wieg van litigation boutique bureau Brandeis. Met Deikwijs focust hij zijn aandacht weer: “De complexe rechtsgebieden waarin ik ben gespecialiseerd vragen om een niche kantoor. Een volledige focus op de juridische ontwikkelingen binnen de relevante markten. Met mijn achtergrond en ervaring bij verschillende kantoren weet ik dat nu het moment is.”

 

Met Deikwijs hoopt Linders een voorbeeld neer te zetten van de nieuwe generatie niche kantoren: “Topadvocatuur en excellente dienstverlening tegen redelijke tarieven, eigenwijs en tegendraads, plezier in het vak en in je leven. Dat kan allemaal samengaan.”

Linders wil op korte termijn uitbreiden en is dus op zoek naar versterking op alle fronten: “Ik neem een lopende praktijk mee en de ambities liggen hoog. Om die te bereiken wil ik er binnen een jaar minstens twee gespecialiseerde advocaten of juristen bij hebben.”