Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021
IEF 19878
Hof Den Haag ||
30 mrt 2021
Hof Den Haag 30 mrt 2021, IEF 19878; (Traveltrex tegen Rotterdam Leisure Holding), https://www.ie-forum.nl/artikelen/landingspagina-alleen-onvoldoende-voor-normaal-gebruik

Uitspraak ingezonden door Thomas Kriense, Blenheim.

Landingspagina alleen onvoldoende voor normaal gebruik

Hof Den Haag 30 maart 2021, IEF 19878, IT 3469; C/10/550483 / HA ZA 18-489 (Traveltrex tegen RLH) TravelTrex organiseert wintersportreizen in Europa. In Duitsland doet ze dat onder de naam Snowtrex, in de Benelux onder de naam WinterTrex. RLH organiseert zomer- en wintervakanties en is houder van het Beneluxmerk 'SnowTrex'. In eerste aanleg [IEF 18819] meende de rechtbank dat partijen over het merk SnowTrex afspraken hadden gemaakt wat betreft gebruik in de Benelux. TravelTrex gebruikte door heel Europa heen al het merk SnowTrex, alleen niet in de Benelux want daar was RLH merkrechthouder. Dit arrest van de rechtbank wordt vernietigd. Het merk SnowTrex wordt vervallen verklaard. RHL heeft het merk niet ‘normaal gebruikt’ in een aaneengesloten periode van 5 jaren. Het enkel hebben van een landingspagina op internet is onvoldoende om te kunnen spreken van normaal gebruik.

25. Dat RLH onvoldoende heeft gesteld, laat staan onderbouwd over de omvang van het gebruik om normaal gebruik aan te nemen geldt overigens ook als zou moeten worden aangenomen dat in de relevante periode de URL ... doorlinkte naar de landingspagina van de Sunweb-website en het woord(merk) snowtrex door RLH in die periode werd gebruikt voor de adwords-reclame die doorlinkte naar de landingspagina.