IEF 18663

Inbreuk merkenrecht door nieuw te introduceren bed op vakbeurs

Vzr. Rechtbank Midden-Nederland 27 augustus 2019, IEF 18663 (Timeless Reborn) Beschikking. Bevel op grond van artikel 1019e Rv tot het staken en gestaakt houden van een (dreigende) inbreuk op de merkenrechten van verzoekers, het introduceren van de TIMELESS Reborn op de vakbeurs te Baarn. Recor en A. maken inbreuk op de excusieve merkrechten van B. met betrekking tot het merk TIMELESS voor boxsprings en matrassen en het merk COMBISPRING voor matrassen, door zonder toestemming gebruik te maken van de aanduidingen TIMELESS en COMBISPRING voor een nieuw te introduceren bed van Recor.

3.2 De voorzieningenrechter is van oordeel dat in deze zaak sprake is van een zodanig spoedeisend belang dat uitstel onherstelbare schade voor verzoekers zou veroorzaken, zoals beschreven is in alinea 45 tot en met 48 van het verzoekschrift. Het verzochte bevel zal worden gegeven, evenals de op te leggen dwangsom, die zal worden gemaximaliseerd als in de beslissing vermeld.

47. Indien Recor en ... niet worden verhinderd zich als opvolger van Norma althans onder de merken Timeless en Combispring te presenteren tijdens de vakbeurs Slapen van 1 t/m 3 september 2019, zal dit aanzienlijke en onherstelbare schade tot gevolg hebben voor ... De markt die zich bezighoudt met slaapproducten zal in verwarring raken over de herkomst van producten aangeboden onder deze merknamen en over de uiteindelijke rechthebbende op deze merknamen.