Gepubliceerd op dinsdag 1 juli 2014
IEF 13995
De weergave van dit artikel is misschien niet optimaal, omdat deze is overgenomen uit onze oudere databank.

AUTEURSRECHTDEBAT: Trailer Auteursrechtdebat online

De trailer van Auteursrechtdebat is nu te bekijken op IE-Forum.nl! Is het auteursrecht eigenlijk wel nodig? Waarom zou ik betalen voor iets wat gratis op internet te krijgen is? En is embedden eigenlijk niet gewoon parasiteren op andermans inspanningen of eerder een slim businessmodel te noemen? Auteursrechtdebat gaat over vijf sprekers met verschillende achtergronden die hun eigen visie geven op ons rechtssysteem: deugt het of niet?

Waldemar Torenstra, Nederlands acteur met een bak aan ervaring, schroomt niet om zich kritisch op te stellen tegenover ons auteursrecht. Job Cohen, vooral bekend als politicus, bekijkt het auteursrecht meer vanuit de positieve kant: zo gek is het nu ook weer niet geregeld. En Dirk Visser, hoogleraar en advocaat, is zoals altijd weer scherp van de snede. Mark Egeler, advocaat en muzikant, ziet ook wel in dat het auteursrecht niet alles zaligmakend is. Martin Senftleben, hoogleraar en advocaat, maakt weer eens pijnlijk duidelijk hoe de vork in de steel zit… Kortom, een onthullende en frisse kijk op ons auteursrecht. Nu hier bij IE-Forum.nl te bekijken!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meeschrijven en meedenken over de toekomst van het auteursrecht? Kijk dan verder op www.IE-Forum.nl en stuur een bijdrage van ongeveer 600 woorden naar l.anemaet@vu.nl. Uw bericht zal worden geplaatst op www.IE-Forum.nl.
Trailer gemaakt door Jeremy Luton.