IEF 18659

Start Say legal

Per 1 september start mr. drs. Sarah Arayess boutique Say legal, met een focus op het levensmiddelenrecht (food law), productregelgeving (zoals cosmetica) en reclamerecht. Say legal ondersteunt ondernemingen actief in de specifieke en dynamische (non-) food industrie, van start-up tot multinational en alles daar tussenin.

Say legal studio adviseert en procedeert over etikettering, voedsel- en productveiligheid, productsamenstelling en reclamerecht, van social media marketing tot vergelijkende reclame. Binnen het levensmiddelenrecht staat Sarah Arayess bekend om haar ervaring op het gebied van wederzijdse erkenning, een uitvloeisel van het Europese beginsel van vrije verkeer van goederen. Ook begeleidt zij met regelmaat terughaalacties (recalls) van food en non-food producten, inclusief het contact met de toezichthouder: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Waar nodig procedeert zij tot aan de (hogere) bestuurs- of civiele rechter, bijvoorbeeld na een handhavingsactie van de NVWA of bij geschillen tussen concurrenten over reclame of levensmiddelen. Daarnaast heeft ze ruime ervaring op het gebied van procedures bij de Reclame Code Commissie en in hoger beroep het College van Beroep.

Sarah Arayess is sinds 2014 advocaat en zij werkte vanaf 2013 bij een niche advocatenkantoor met een focus op het intellectuele-eigendomsrecht, reclamerecht en health, beauty & food law. Zij wordt aanbevolen door Legal 500 in de categorie “Industry focus: Food”. Naast de start van haar eigen kantoor is zij per 1 september 2019 als “Of Counsel” verbonden aan Hoogenraad & Haak advocaten. Sarah wordt regelmatig door andere (IE-) advocatenkantoren ingeschakeld vanwege haar specialismen.