IEF 17394

Octrooiadvocaat Arvid van Oorschot stapt over naar Vondst

arvid van oorschot vondst

Octrooiadvocaat Arvid van Oorschot verruilt per 1 januari 2018 Brinkhof voor Vondst advocaten. Van Oorschot (40) wordt partner bij het in intellectueel eigendomsrecht, IT en farmaceutisch recht gespecialiseerde Vondst Advocaten. Daarmee speelt Vondst in op de groeiende octrooipraktijk en bereidt het zich voor op de komst van het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Amsterdam.

Van Oorschot over zijn overstap: ‘Ik krijg bij Vondst als partner uitstekende mogelijkheden om mijn octrooi- en farmapraktijk uit te bouwen. Vondst heeft in de tien jaar dat het bestaat een uitstekende reputatie opgebouwd en aansprekende cliënten aan zich weten te binden. Het is bovendien één van de weinige echt onafhankelijke kantoren op dit gebied en daar sluit ik me graag bij aan.’

Otto Swens, partner en één van de oprichters van Vondst: ‘Wij zijn erg blij met de komst van Arvid. Met Ricardo Dijkstra kregen wij enkele jaren geleden de versteviging en verbreding waar we naar op zoek waren. Sindsdien is de octrooipraktijk alleen maar verder gegroeid, vooral het farmaceutische octrooiwerk. Daarnaast behandelen we voor onze farmaceutische cliënten ook steeds vaker nationale en Europeesrechtelijke vergunningskwesties. Met de komst van het EMA naar Amsterdam zal die praktijk verder groeien, is onze inschatting.

Ricardo Dijkstra, ook octrooipartner: ‘Ook Arvid heeft een octrooiprocespraktijk gericht op life sciences, chemie en werktuigbouw. Hij heeft daarnaast de nodige kennis en ervaring met farmaceutisch recht. Dat vult elkaar goed aan. De komst van Arvid komt dus als geroepen. Omdat de farmaceutische praktijk blijft groeien, zullen we ook een medewerker aantrekken met proceservaring in het Europees recht en bestuursrecht.’

Swens, Dijkstra en Van Oorschot kennen elkaar al langer uit het ‘octrooiwereldje’, dat klein is. Internationale onafhankelijk gidsen, zoals Chambers , Legal 500 en IAM Patent 1000 bevelen Van Oorschot, Dijkstra en Swens aan als experts op het gebied van het octrooirecht.