DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op maandag 6 maart 2023
IEF 21283

Merkenrecht in de Internationale praktijk | woensdag 5 april

Aanmelden is nog steeds mogelijk!

Welke actoren en pijnpunten spelen een rol in internationale merkenrechtgeschillen, en tegen welke praktische uitdagingen loop je aan in je dagelijkse merkenpraktijk? Hoe kijkt de douane aan tegen een verzoek om optreden, wanneer beoordeelt de douane iets als merkinbreuk en welke acties kun je ondernemen in welke gevallen?

Merkenrecht in internationaal verband; actualiteiten, theorie en praktijk

In deze ‘merkenspecial’ op woensdag 5 april bespreken experts verschillende aspecten van de internationale merkenrechtpraktijk. Daarbij gaan Remco Klöters (van Kaam) en Huib Berendschot (AKD) achtereenvolgens in op rechtspraak en theorie, op de rol van betrokken partijen en op handhaving en actualiteiten.

Daarbij komen onder meer aan bod:

  • parallelimport
  • counterfeit
  • tussenhandelaren
  • de DSA en platforms
  • handhaving

Douane; ‘een dag uit het leven van’
Hoe maak je optimaal gebruik van de douane? Hoe verloopt het traject n.a.v. een verzoek, hoe voert men een inspectie of monsteropname uit? Kortom: wat is de werkwijze van Nederlandse IER douaniers en welke uitgangspunten hanteren zij bij het honoreren en afwikkelen van verzoeken? Pieter Braam en Egbert van der Werff van het IER team van de douane geven een praktische toelichting op hun dagelijkse wederwaardigheden. 

‘Best practices en discussie’
De middag wordt afgerond met een interactief deel onder leiding van Remco Klöters. Deelnemers en sprekers delen ervaringen, tips & tricks en best practices, en er is ruimte voor vragen en discussie.

Als altijd ronden we af met een borrel op locatie.

Dagvoorzitter: Remco Klöters
Datum: woensdag 5 april
Tijd: 14.00 – 17.15 uur, aansluitend borrel
Locatie: Double Tree Hilton, Amsterdam (naast CS)
Accreditatie: 3 opleidingspunten NOvA | BMM

Aanmelden kan hier