IEF 20725

Life Sciences Patent Litigation team stapt over naar Pinsent Masons

Door enkele recente overstappen is het voormalige Life Sciences Patent Litigation team van Taylor Wessing overgestapt naar Pinsent Masons. Pinsent Masons heeft onder andere door deze aanwinsten een unieke groep van Life Sciences-specialisten bij elkaar gebracht, om cliënten binnen die sector over de volle breedte te kunnen bedienen. Met de overstap van het Taylor Wessing team (Judith Krens, Marthe Riewald en Maud de Haas) heeft Pinsent Masons zijn positie in de Nederlandse Life Sciences-advocatuur versterkt.

Judith Krens was partner bij Taylor Wessing en stuurde daar het team Life Sciences-advocaten en het IP/octrooiteam aan in Nederland en België. Zij is een bekende in de wereld van de procesrechtelijke octrooipraktijk door het aansturen van verschillende (internationale) high-profile zaken waar landmark jurisprudentie uit voort is gekomen en is een veelgevraagd spreker op toonaangevende events in de branche. Judith staat onder andere in de lijst ’Top 250 women in IP’ van Managing Intellectual Property, wordt een 'highly skilled, accurate stand-out partner' genoemd door Legal500 en is volgens ‘Who’s who Legal’ een ‘global leader’ in patents / patent litigation in 2021 en 2022. Bij Pinsent Masons is Judith Head of Life Sciences (Netherlands).

Marthe Riewald is senior associate met brede ervaring in de Life Sciences-procesrechtelijke octrooipraktijk. In 2020 heeft zij de LMG Life Sciences Award voor Rising Star gewonnen in de categorie Intellectual Property. In dat jaar was ze ook shortlisted voor de Euromoney Rising Stars Europe 2020 Patent Award. In zowel 2020 als 2021 is zij opgenomen als expert in de Expert Guides Rising Stars, in de categorie Patents.

Maud de Haas is een associate met ervaring in verschillende Life Sciences (octrooi)zaken. Als vast onderdeel van het team adviseert ze klanten op het gebied van de verschillende aspecten van het intellectueel eigendom, specifiek in de Life Sciences sector.

Judith Krens, Marthe Riewald en Maud de Haas hebben zich aangesloten bij Machteld Hiemstra (partner), András Kupecz (partner) en Stephanie de Beer (senior associate), die al langer deel uitmaken van het life sciences team van Pinsent Masons. Inmiddels is ook Stefan van Kolfschooten als associate gestart. Deze groep specialisten vormt met elkaar een team dat uniek is voor Nederland door de combinatie van kennis en ervaring van de Life Sciences sector, de wetenschap en de procesrechtelijke aspecten.”