DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2021
IEF 19835

Jorn Torenbosch en Léon Dijkman winnen VIE-prijs

Jorn Torenbosch heeft gister de VIE-prijs gewonnen voor zijn publicatie 'De gedachte achter het ondoorgrondelijke: het hoe, wat en waarom van de wezenlijke waarde van de waar' in het tijdschrift Berichten Industriële Eigendom, aflevering 2021-1.
Torenbosch is docent recht, innovatie en technologie aan de Universiteit Utrecht en juridisch medewerker bij KLOS c.s. De VIE-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de vereniging AIPPI aan een jonge auteur van een publicatie die een wezenlijke of vernieuwende bijdrage levert aan de kennis en het begrip van het intellectuele eigendomsrecht of het ongeoorloofde mededingingsrecht in Nederland.

Léon Dijkman, PhD onderzoeker bij het European University Institute, heeft de VIE-prijs 2020 gewonnen voor zijn artikel ‘Het octrooirechtelijk verbod: heilig huisje in de storm?' dat verscheen in Berichten Industriële eigendom, 2019/4. De jury heeft de prijs toegekend aan Dijkman omdat hij in een duidelijk gestructureerd betoog de antwoorden schetst op belangrijke vragen rondom een hot topic en dit doet met een sprankelend taalgebruik.

Omdat het symposium van AIPPI vorig jaar niet kon doorgaan, zijn er afgelopen woensdag twee VIE-prijzen uitgereikt.