DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023
IEF 21669

Fleur Folmer partner bij Brinkhof

Het is met groot genoegen dat wij kunnen aankondigen dat Fleur Folmer zich per oktober 2023 bij Brinkhof zal aansluiten. Fleur wordt partner bij de praktijkgroep Trade Marks and Designs (TMD) en brengt op dit gebied een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Fleur is de afgelopen twintig jaar werkzaam geweest op de sectie intellectuele eigendom (IE) van NautaDutilh en heeft zich daar laten zien als een vooraanstaand expert op haar vakgebied. Haar toewijding aan haar cliënten en haar vermogen om complexe en uitdagen- de zaken te doen, hebben haar een grote reputatie als advocaat in het intellectuele eigendomsrecht opgeleverd. Fleur is een waarde- volle aanvulling ons TMD team. Haar expertise, internationale ervaring en netwerk zullen bijdragen aan het versterken van onze positie als toonaangevend kantoor op het gebied van merken en vormgeving. Voor Fleur betekent haar overstap naar Brinkhof een keuze voor een kantoor waar intellectuele eigendom één van de kernactiviteiten vormt en waar zij haar praktijk ten volle verder kan ontwikkelen.

De praktijk van Fleur richt zich op merken, vormgeving, handels- en domeinnamen. Over alle aspecten hiervan adviseert en procedeert Fleur, zowel voor zowel de gerechtelijke en administratieve instanties in Nederland, als die van de Europese Unie. Tevens onderhandelt Fleur over IE-licenties en begeleidt zij cliënten bij product- en merklanceringen. Fleur bedient nationale en internationale cliënten in diverse sectoren, zoals onder meer mode, fast moving consumer goods, electronics, retail en luxury. Ook adviseert Fleur financiële instellingen over aspecten van IE die specifiek in die sector spelen, zoals het vestigen van zekerheidsrechten op IE-rechten. Daarnaast ondersteunt Fleur met grote regelmaat partijen in verband met transacties waarbij IE een sleutelrol speelt, zoals bij IE-gedreven fusies en overnames, joint-ventures, desinvesteringen en private equity-investeringen.

Naast haar werk in de advocatuur is Fleur ook actief in diverse vakverenigingen, zoals de International Trademark Association (INTA) waarin zij deelneemt (regelmatig als voorzitter) aan commissies, de Benelux Vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en de Vereniging voor Auteursrecht (VvA). Tevens is Fleur één van de auteurs van het standaard naslagwerk Tekst & Commentaar Intellectue- le Eigendom.

Gregor Vos, IE/TMD partner bij Brinkhof zegt: “Brinkhof staat al jaren onbetwist aan de top van de IE markt. De praktijkgroep TMD die zich bezig houdt met merken, vormgeving en reclame, had ruimte voor een extra partner en krijgt een enorme boost met de komst van Fleur. Fleur is een ervaren en gewilde advocaat met wie cliënten graag werken en die de toppositie van Brinkhof verder kan uitbouwen. Wij zijn zeer blij met de komst van Fleur naar Brinkhof en kijken uit naar onze samenwerking”.

Fleur Folmer zegt: “In de huidige markt is het van groot belang om als intellectuele eigendomsadvocaat te werken in een omgeving waar dat werk behoort tot de kerngebieden van het kantoor. Bij Brinkhof is dat zo en wordt bovendien op het hoogste niveau gewerkt. Voor mij is Brinkhof daarom de uitgelezen plek om mijn carrière voort te zetten en mijn praktijk te kunnen uitbouwen. Ik kijk er enorm naar uit om bij Brinkhof aan de slag te gaan.”