DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op donderdag 23 maart 2023
IEF 21317

Diederik van Leeuwen nieuwe voorzitter Pictoright

Op maandag 20 maart is Diederik van Leeuwen als voorzitter van Pictoright benoemd. Hij volgt daarmee Bart Drenth op, die het voorzitterschap heeft neergelegd nadat hij directeur is geworden van kunst- en antiekbeurs TEFAF. 

Diederik van Leeuwen brengt ruime bestuurlijke ervaring binnen en buiten de culturele sector met zich mee. Momenteel is hij werkzaam als programma- en interim-directeur bij Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie. Hij is geen onbekende in het collectief beheer van auteursrechten: eerder was hij onafhankelijk voorzitter van Stichting Leenrecht.

Pictoright is verheugd met Van Leeuwen als voorzitter, zeker gezien zijn belangstelling voor innovatie, iets wat de komende tijd alleen maar relevanter zal worden met de ontwikkelingen op het op het gebied van AI, beeldherkenningssoftware en platformaansprakelijkheid.

Tijdens de aangeslotenenvergadering van 1 juni zal afscheid genomen worden van Bart Drenth, die de afgelopen vier jaar als voorzitter een belangrijke rol binnen Pictoright heeft gespeeld.