DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2022
IEF 20809
||
, IEF 20809; https://www.ie-forum.nl/artikelen/buro-blanchard-gaat-samenwerken-met-merkenbureau-abcor

Buro Blanchard gaat samenwerken met merkenbureau Abcor

Om de beschikbaarheid voor en ondersteuning van zijn klanten nu en in de toekomst te borgen, heeft Buro Blanchard besloten de samenwerking met merkenbureau Abcor te formaliseren. Buro Blanchard en Abcor werken al enige jaren samen. Niet geheel verwonderlijk want Frans Blanchard en Theo-Willem van Leeuwen, oprichter en eigenaar van Abcor, kennen elkaar al sinds de jaren 90 vanuit de reclamewereld.

Buro Blanchard
Frans Blanchard is Buro Blanchard in 2011 begonnen. Met zijn 30 jaar ervaring in de media en reclamebranche, richt Buro Blanchard zich daarom vooral op juridische ondersteuning in de creatieve industrie. Naast contractuele afspraken, reclamerecht en auteursrecht spelen daarbij het merken- en modellenrecht een grote rol. Gezien de vergaande specialisate op met name het gebied van het merken- en modellenrecht is er de afgelopen jaren een nauwe samenwerking gegroeid met Abcor.

Abcor
Abcor is opgericht in 2007 en inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende nieuwe merkenkantoren in de Benelux. Het team van Abcor bestaat uit 10 personen waaronder 4 Europese gemachtigde/ Benelux-keurmerk juristen. Abcor registreert en handhaaft wereldwijd IP-rechten (waaronder merken en modellen) voor haar klanten. Afgelopen jaren is het kantoor opgenomen als een van de toonaangevende merkkantoren in Europa door WTR1000 en IP Stars. Vanaf 1 juli 2022 is Abcor in de registers de nieuwe gemachtigde van de klanten van Buro Blanchard.